Choď na obsah Choď na menu

Anime

Anime - Naruto

Žáner - Animovaný/ Akčný/ Komédia/ Bojové umenia

Obsah - Hlavný hrdina Naruto (jap.: Uzumaki Naruto) je dvanásťročný začínajúci nindža z „Listovej dediny“ (angl. Hidden Leaf village; jap.: Konohagakure no Sato), do ktorého bol zapečatený 9-chvostový líščí démon-Kyuubi. Pred 12 rokmi, ešte pred začiatkom hlavného deja Naruta, 9-chvostový démon napadol skrytú dedinu Konohagakure a zabil veľa ľudí. Štvrtý hokage- vodca Konohakagure obetoval svoj život, aby zapečatil démona v Narutovi, keď bol ešte novorodenec. Ale dedina považovala Naruta za líščieho démona a znepríjemňovala mu väčšinu jeho detstva. Podľa nariadenia Tretím hokagem, nikto nemohol hovoriť o tomto útoku. Niekoľko rokov neskôr, Naruto bol oklamaný odpadlíckym nindžom Mizukim, aby ukradol zvitok obsahujúci zakázanú techniku a týmto aktom sa stal genninom. Na pomoc mu prišiel jeho učiteľ Iruka Umino a pri tomto strete sa Naruto dozvedá pravdu o sebe.

Hlavný príbeh pokračuje rastom Naruta a jeho kamarátov. Naruto sa skamaráti s dvomi spoločníkmi, Sasukem Učihom a Sakurou Haruno, ktorí sú v jeho tíme pod vedením skúseného senseia Kakašiho Hatake. Naruto sa tiež spriatelí s viacerými postavami, čo sa postupne objavujú v príbehu. Získavaním nových schopností a skúseností, spoznávaním jeden druhého a dedinčanov, Naruto sníva o tom, že raz bude Hokage. Najprv je hlavne dôraz na Naruta, Sasukeho a Sakuru, čo sú členovia Tímu 7. Neskôr najhladanejší zločinec dedinou Konohagakure Oročimaru zaútočí na Konohu a zabije Tretieho Hokage z pomsty. Následkom toho, jeden z 3 legendárnych nindžov Džiraja ide hľadať svoju starú tímovú partnerku Cunade, aby sa stala Piatym Hokagem. Počas hľadania vyjde najavo, že Oročimaru chce získať Sasukeho, kvôli jeho silnej dedičnej vlastnosti. Veriac Orochimarovi, ktorý je mu schopný dať silu, ktorú potrebuje na zabitie svojho brata Itačiho, ktorý zabil celý jeho klan, Sasuke opúšťa dedinu s ním. Naruto nezabúda na Sasukeho, opúšťa dedinu na dva a pol ročný tréning, aby bol pripravený na ďalšie stretnutie so Sasukem.

Po tréningovom období záhadná organizácia, zvaná Akacuki, sa pokúša polapiť všetkých deväť chvostových príšer, vrátane deväťchvostového líščieho démona zapečateného v Narutovi. Niekoľko nindžov z Konohy, vrátane Tímu 7, bojuje proti členom Akatsuki a hľadá svojho kamaráta Sasukeho. Medzitým Sasuke zradí Oročimaru a zabije Itachiho. Po Itachiho smrti je Sasuke ovplyvnený zakladateľom Akacuki Madarou Učihom, že Itači vyvraždil svoj klan na základe rozkazov Konohy. Rozčarovaný z týchto okolností, Sasuke spojí svoju silu s Akacuki, aby zničil Konohu. Medzitým je niekoľko Akacuki členov porazených nindžami z konohi a vodca Pain vtrhne do Konohagakure, aby polapil Naruta.

 

Anime - Boku no hero academia